Om solistene

Professor Nenad Janković er fra Beograd i Serbia. Han er solofagottist i Beograd Filharmoniske Orkester og har spilt der i mer enn 20 år. Han ble i 2018 utnevnt til professor ved Musikkakademiet i Novi Sad.

Nenad Janković fullførte sine bachelor-, master- og doktorgradstudier ved Fakultetet for musikk i Beograd, i klassen til Mirko Isaeski. Han har vært solofagottist i Mediterranean Youth Orchestra, og er grunnlegger av Beograd Filharmoniske Orkesters blåsetrio og blåsekvintett. Han er også en av grunnleggerne av Balkan Kammerorkester.

Janković har hatt en rekke solistoppdrag i inn og utland. Han har vunnet flere førstepriser i ulike internasjonale musikkonkurranser, og har også mange og varierte spilleoppdrag sammen med ulike internasjonale kammerorkestre. Han har gitt mesterklasser i mange år i ulike sammenhenger.

Nenad Janković spiller på en Imperator-fagott, håndlaget av Živan Šarčević.

Professor Žarko Perišić er opprinnelig fra Split i Kroatia. Han er professor ved Musikkakademiet i Zagreb og solofagottist i Zagreb radio- og televisjonsorkester. Han studerte i Split og senere ved musikkonservatoriet i Zagreb i klassen til professor Maijan Kobetić, og vant i studietiden en rekke priser.

Etter utdanningen i Zagreb gjennomførte Žarko Perišić videregående studier ved High School Mozarteum i Salzburg, i klassen til Milan Turković. Han hadde stilling i Israels Radiorkester som solofagottist fra 1992-96. Fra 1996 var han solofagottist i Salzburger Kammerphilharmonie. Han har vært professor ved Musikkhøyskolen i Novi Sad, og har spilt med en rekke internasjonale ensembler, blant annet Camerata Salzburg, Österreichisches Ensemble für neue Musik fra Salzburg, Twentieth Century og Klangforum fra Wien, Gustav Mahler kammerorkester, Georgisk Kammerorkester, Mozarteum Orchester, Budapest Festivalorkester og Chamber Orchestra of Europe. Han har også spilt inn flere CDer.

Žarko Perišić spiller på en fagott håndlaget av Živan Šarčević.