Kontrapunkt

Ørland kultursenter, lørdag 26. januar kl 1800
Inderøy kulturhus, søndag 27. januar kl 1800

Nyttårskonsert og musikalsk gjettekonkurranse mellom lokale lag

Programleder: Mari Lunnan
Dommer: Kjell Hillveg
Dirigent: Tormod Knapp

Mari Lunnan

Kjell Hillveg

  
Kontrapunkt var opprinnelig en nordisk TV-spørrekonkurranse om klassisk musikk, sendt i periodene 1964-80 og 1985-98. Programkonseptet ble på 2000-tallet videreført i fire runder av NRK P2 under tittelen "Nøtteknekkeren". Først og fremst da som rene radioprogram, men i siste runde med finale på TV.

Nå innbyr Sør-Trøndelag Orkesterforening under ledelse av dirigent Tormod Knapp, til et unikt gjensyn med denne svært populære konkurranseformen. "Kontrapunkt på Brekstad" og "Kontrapunkt på Inderøy" vil kombinere det beste fra både konsertsituasjonen og fra kunnskapskonkurransen. Fire godt kvalifiserte lag fra Ørland, Bjugn, Inderøy og Levanger møtes til vennskapelig dyst, der de skal knekke de klassiske nøttene som Sør-Trøndelag orkesterforening framfører for lagene - og for publikum i salen.

Til å fylle den legendariske Sten Bromans sko som programleder for orkesterets egen Kontrapunktkonkurranse, har Sør-Trøndelag orkesterforening gleden av å presentere Mari Lunnan. Med sine solide kunnskaper om klassisk musikk og sin lange erfaring som programleder i NRK-radio, bl.a. for alle rundene av den ovenfor nevnte musikkspørrekonkurransen "Nøtteknekkeren", og ellers i programposter som "Tonefølge", "Sangtimen", "Kammertjenerne", "Ring inn i musikken" og "Morgenkonserten", har hun de aller beste kvalifikasjoner til å "hoppe etter" Broman.

Kjell Hillveg, som dommer, er ikke mindre kompetent. Som vinner av den nordiske Kontrapunktkonkurransen hele fire ganger, er han den fremste representant for dette konseptet i Norge. I tillegg til dette var han også myndig dommer i tre av de fire rundene av "Nøtteknekkeren". Kjell Hillveg har ellers hatt en lang karriere som musikkritiker, populær foredragsholder og programleder. Mange vil bl.a. kjenne han fra NRK´s programposter "Klar en klassiker" og "Ring inn i musikken". Under hans erfarne administrasjon som dommer og poenggiver, vil lagene være i trygge hender.

Bill. kr 200/150, barn under 12 gratis.


[Plakat Brekstad] [Plakat Inderøy]

[Tidligere konserter]